“Pentru ca fiecare pacient este unic”

De ce Signature Medical ?
De ce Signature?

Sigur ca primele explicatii privind definitia cuvantului Signature te duc cu gandul la Semnatura si intelesurile ei posibile – semnatura ca nume scris de mana in josul unei pagini sau document dar si ca o caracteristica de identificare – logo, stil , marca sau amprenta apartinand cuiva.

Cu siguranta aceasta este si o parte a intelesului in cazul “D&R Signature Medical”- Dr. Denisa Protopopescu si Dr. Radu Ciudin doresc sa-si puna amprenta pe modul cum medicina poate si in Romania sa capete in practica privata conturul Medicinei Personalizate in contextul Medicinii de precizie.
Pentru ca: FIECARE PACIENT ESTE UNIC.

Al doilea inteles al “Signature Medical” este mai putin cunoscut si tine strict de istoricul medical si farmaceutic. Dupa Dictionarul Merriam-Webster sau Dictionarul Medical – thefreemedicaldictionary.com) – Signature inseamna aceea parte a prescriptiei medicale ( retetei) ce contine indicatiile date pacientului si pe care acesta trebuie sa le respecte si care deasemenea specifica dozele de medicamente si intervalele de timp la care acestea trebuie administrate.

Un al 3-lea inteles – si mai putin cunoscut evident- este acela ca in practica medicala medievala , in perioada cand plantele erau utilizate pentru alinarea bolilor ( ca un tratament herbal, aromoterapic si prefarmacologic) a existat o ” Doctrine of Signature”. Aceasta doctrina sustinea ca forma, aparenta si mirosul particular al unei plante / flori ofera informatii despre ce boala poate trata.
Nu uitati ca plantele Digitalis Purpurea si Digitalis lanata au fost folosite pentru tratamentul insuficientei cardiace inca din 1775 in Marea Britanie si ca din ele s-au produs prima data digoxinul/digitala inca din 1930.

Asadar “Signature Medical” se doreste a fi o imbinare a practicii medicale ce imbina valorile clasice ale Medicinei Personalizate in sensul relatiei directe, personale si private Medic-Pacient cu increderea reciproca si confidentialitate dar care aplica in acelasi timp cele mai noi metode stiintifice si tehnologii ale Medicinei de Precizie.